בית / שיניים תותבות איכותיות

שיניים תותבות איכותיות

שיניים תותבות

שיניים תותבות כאילו נעלמו מהעולם, אנחנו לא רואים אותם בפרסומים של רופאי שיניים, הן אינן מככבות בכתבות ולא זוכות ליחסי ציבור חיוביים ונשאלת השאלה מדוע?

הסיבה העיקרית לכך נעוצה בהתפתחות נושא השתלות שיניים. בשנים האחרונות נדמה שעולם רפואת השיניים סובב סביב נושא השתלים הדנטליים דבר שהותיר את תחום התותבות בצד, מבלי שיקבלו את הכבוד הראוי להן.

שיקום על גבי תותבות נשלפות עדיין קיים ומאוד רלוונטי, בעיקר לאנשים שמסיבות שונות אינם יכולים לעבור השתלות שיניים, כמו גם אנשים הבוחרים שיניים תותבות מסיבה כלכלית. שיקום נשלף על גבי תותבות זול משמעותית משיקום על גבי שתלים.

תותבת יכולה להשלים את כל השיניים בלסת (תותבת שלמה) או להשלים רק חלק מהשיניים (תותבת חלקית על גבי מתכת).

בנוסף, אסתטיקה של שיניים תותבות יכולה להיות מרשימה מאוד, יחד עם תחזוקה שהיא פשוטה למדי ומחיר מנצח.

בשורות הבאות נסקור את יתרונותיהן של התותבות, לא נפסח על חסרונות של תותבות נשלפות, נדבר על מחיר שיניים תותבות כולל התחזוקה שלהן וכמובן על תהליך הרכבתן וזמן ההסתגלות.

מאחלים לכם קריאה נעימה, בריאות איתנה ומודים לכם על הסבלנות.

שיקום נשלף או שיקום קבוע?

להקלה על הקריאה, מונחים שכדאי להכיר:

  • שיקום קבוע – המשמעות היא שיקום שאינו נשלף מהפה, גם לא לצרכים של היגיינה. שיקום קבוע מבוצע כאשר יש מחסור בשיניים, שיניים פגומות וכדומה. שיקום שכזה צריך להיתמך על ידי השיניים הטבעיות או שתלים דנטליים. דוגמאות של שיקום קבוע – כתרים בשיניים, גשרים וכדומה.
  • שיקום נשלף – שיקום זמני או קבוע – לדוגמה מבנה המכיל שיניים תותבות ומונח בפה על מנת להשיב את התפקוד ולשוות מראה אסתטי למתרפא.

שיניים תותבות נשלפות

שיניים תותבות נשלפות

מהם היתרונות של שיניים תותבות נשלפות?

שיניים תותבות נשלפות מהוות יתרון על פני חלופות אחרות? או שמא הן מבוצעות אך ורק בשל מגבלה כלכלית? הבנתם מדברי הפתיחה שאלו לא פני הדברים.

אסתטיקה של תותבות – תותבות שנעשות בצורה מתאימה למבנה הפנים והלסתות, מהוות פתרון אסתטי לא פחות ממושלם למטופל. ניתן להתאים את התותבת כך שמתקבלת תמיכה מושלמת לשפתיים, ללחיים ולתווי הפנים. מטופלים רבים מסיימים את התהליך עם תוצאות של מראה פנים צעיר ויפה.

שיניים תותבות איכותיות
שיניים תותבות איכותיות יעניקו מראה אסתטי

הכנה יחסית פשוטה – הסוד בזוג תותבות איכותיות הוא לקיחת מידה טובה ונכונה והקפדה על שלבי המדידה השונים. לרוב, תותבת אינה כרוכה בביצוע פרוצדורות כירורגיות מסובכות או בהמתנה ארוכה לריפוי וקליטה כמו בשתלים. כלומר, שיניים תותבות מספקות פתרון אסתטי זמין ומהיר לביצוע.

תיקון שיניים תותבות הוא פשוט וזול מהחלופות – תיקונים של שיניים תותבת הם פשוטים מאוד, לוקחים מספר דקות וכל תותבת ניתנת לשינויים מידיים ולריפוד והתאמה מחדש, מבלי שיהיה צורך להחליפה. אם נחשוב על חלופה של השתלת שיניים שדורשת חודשים רבים וחס וחלילה נכשלת אז אנחנו מבינים שהתיקון יהיה מורכב מאוד ויגזול זמן רב.

מחיר של שיניים תותבות – כאמור, מחיר של שיניים תותבות זול משמעותית משיקום על גבי שתלים דנטליים. אם שיקום באמצעות שיניים תותבות יכול להסתכם באלפים בודדים, השתלות שינים רבות ייקחו אתכם לעבר 5 ספרות לפחות.

מהם החסרונות של שיניים תותבות נשלפות?

  • החובה להסיר שיניים תותבות לפחות פעם ביום, לרוב בשעות הלילה, על מנת לנקות את התותבת וריריות חלל הפה. ישנם אנשים שלא שומרים על היגיינת שיניים ראויה והחובה לביצוע ניקיון של השיניים התותבות וריריות חלל הפה נתפס אצלם כמשימה קשה לביצוע.
  • קושי בהסתגלות הכרוך בהופעת פצעי לחץ וחוסר יציבות. כאשר גוף זר נכנס לראשונה לגופנו יש צורך בזמן הסתגלות ולעיתים גם בקשיים כגון פצעים לא נעימים. לרוב מדובר על תקופה קצרה יחסית של מספר ימים עד שבועות, אך זהו זמן של חוסר נוחות.
  • תותבת שלמה עליונה מכסה את כל החיך הקשה, מה שפוגע משמעותית בחוש הטעם ותחושה של גוף זר בחלל הפה.
  • תותבת שלמה תחתונה איננה יציבה ומחייבת ביצוע של 4 שתלים שיחזיקו אותה ("תיק תק"). במילים פשוטות תותבת על 4 שתלים דורשת השתלת שיניים ועלויות גבוהות יותר מתותבת עליונה בלבד.
  • גם לתותבות יש צורך בתנאים פיזיים מתאימים. יש מקרים שבהם יש חוסר נרחב של עצם (למשל כאשר יש זיהום נרחב של השיניים ש"אכל" את עצם הלסת או אחרי כישלון של שתלים) שאינו מאפשר התאמה של תותבת בצורה מיטבית.
  • ישנם אנשים שאינם מסוגלים להשתמש בתותבות – מתעוררת אצלם תחושה של גועל ומחנק.

מהם השלבים בהכנת תותבת?

כאשר תוכננו עקירות של שיניים, בדרך כלל נהוג להכין תותבת מידית, שמטרתה להוות פתרון זמני: תותבת המשלימה את החוסר של השיניים וממלאת מקום אסתטית ופונקציונלית במקום השיניים שאבדו.

זהו השלב שניתן לבחון האם המטופל יוכל להסתגל לתותבות או שהוא אינו מסוגל לסבול אותן וייתכן והוא מתאים לשיקום קבוע.

מאחר ואחרי עקירות של שיניים חלים שינויים רבים במבנה הלסת, מקובל להמתין תקופה של כחצי שנה עד שלוקחים מידות להתאמת זוג תותבות חדש ו"קבוע".

שוב, להדגיש, תותבות אקריליות אינן מהוות שיקום קבוע ויש להסירן ולנקות אותן לפחות 4 פעמים ביום.

הסתגלות לנוכחות שיניים תותבות

ההסתגלות לנוכחות של שיניים תותבות שונה מאדם לאדם. יש אנשים שמסתגלים מידית ויש אנשים שחווים תחושה של גועל, רצון להקיא ומחנק. ההסתגלות לאכילה עם שיניים תותבות היא מאוד קשה ומורכבת, ולעיתים יש להיעזר בקלינאית תקשורת ובדיאטנית על מנת להקל על ההסתגלות.

הסתגלות לשיניים תותבות

עם מסירת התותבת מתפתחים בדרך כלל פצעי לחץ – כיבים מכאיבים מאוד בריריות הבאות במגע עם השוליים של התותבת. מדובר בתופעה תקינה, המחייבת את המטופל להגיע למרפאה ולשחרר בתותבת את אותם המקומות הגורמים לפצעים. זהו חלק בלתי נפרד מתהליך ההסתגלות לתותבות.

יש להקפיד ולהגיע לביקורות אחת לשנה אצל הרופא המבצע את התותבות על מנת לבחון את יציבותן וכן לבדוק את ריריות חלל הפה – ללא קשר האם יש או אין שיניים.

תהליך ההסתגלות לאובדן שיניים בכלל ותותבות בפרט, הוא תהליך נפשי מורכב וקשה מאוד. יש להיעזר בסבלנות רבה ולעיתים לפנות לאנשי מקצוע כמו קלינאית תקשורת, דיאטנית ופסיכולוג על מנת להקל את המעבר משיניים טבעיות (שאמנם היו חולות, אך עדיין זה לא אותו הדבר) לשיניים תותבות.

לסיכום, מה אומרת הדוקטור…

שיניים תותבות או השתלות שיניים?

בתור רופאת שיניים מומחית לרפואת הפה, אשר ראתה מאות מקרים של מטופלים אשר לא יכלו לבצע השתלות שיניים מסיבות רפואיות, פיזיולוגיות ואחרות, אני מספקת את התשובה לשאלה הזו רק לאחר בדיקה מקיפה של חלל הפה.

שיניים תותבות יכולות להיות פתרון נהדר ואסתטי מאוד, זול משמעותית מהחלופות אך יחד עם מחירים מסוימים שצריך לקחת אותן בחשבון: הסרה שלהן פעם ביום, תהליך הסתגלות המשתנה מאדם לאדם וההבנה כי מדובר על פתרון נשלף שאינו קבוע בחלל הפה.

שיניים תותבות איכותיות
שיניים תותבות מתאימים רק לאחר בדיקת התאמה יסודית!

ההמלצה שלי היא לגשת לרופא שיניים מקצועי ומיומן, כזה שיבצע בדיקה יסודית של חלל הפה שלכם, יציע לכם את החלופות האפשריות, ויחד אתכם יקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורכם. זכרו כי אין שני אנשים שונים עם חלל פה זהה אחד לשני ולכן לכל אדם יתאים פתרון אחר ומותאם אישית.

נכתב על ידי – ד"ר טל ברג, רופאת שיניים מומחית לרפואת הפה, בעלת מרפאת שיניים מומחים בכרמיאל, עם ניסיון רב בהתקנת שיניים תותבות וביצוע טיפולים של שיקום הפה

שיניים תותבות בכרמיאל

אם אתם מעוניינים לבדוק את התאמתכם להרכבת שיניים תותבות או אם נבדקתם בעבר ואתם מעוניינים בהתקנה איכותית אז אנחנו מזמינים אתכם להגיע אלינו לביקור במרפאת השיניים בכרמיאל. יחד אתכם נבחן את החלופות השונות ונתאים לכם את הפתרון האידיאלי, הן מבחינה פונקציונלית והן מבחינה אסתטית.

התקנת שיניים תותבות בכרמיאל, תחת ידיה של רופאת שיניים מומחית ברפואת הפה, כך שאתם בטוחים כי אתם מפקידים את חלל הפה שלכם בידיים בטוחות!

ד"ר טל ברג
ד״ר טל ברג

ד"ר טל ברג רופאה בכירה, מומחית ברפואת הפה, עבדה בעברה כאחראית על תחום רפואת הפה במחלקה לכירורגיה פה ולסתות במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה.

ד"ר ברג בוגרת הפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטה העברית, בוגרת התמחות ברפואת הפה בביה"ס לרפואת שיניים של אוניברסיטת ת"א ובעלת רישיון מומחה ברפואת הפה מטעם משרד הבריאות.

שתפו את המאמר עם חברים:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
אולי יעניין אותך גם
זקוקים לייעוץ? צרו איתנו קשר!



    מרפאת שיניים בכרמיאל - ד"ר טל ברג
    מרפאת שיניים מומחים בצפון, יחידה מסוגה, המבצעת טיפולי שיניים לחולים מורכבים, רפואת שיניים כללית וטיפול מסור לחלל הפה. רופאת שיניים מומחית ברפואת הפה, מומחה פה ולסת ורופאת שיניים מומחית לילדים.

    תפריט נגישות

    למידע וייעוץ מקצועי